19 oktober 2013

Appel met geitenkaas

Een heerlijk en gezond dessert, waarmee je zeker de show zal stelen! Je kunt ook gewone geitenkaas gebruiken en daarover wat honing sprenkelen. Gewone geitenkaas bevat wel aanzienlijk meer zout!

Ingrediƫnten:
1 appel (bijv. Elstar)
2 plakjes zachte geitenkaas met honing
25 gram pecannoten of walnoten



Bereiding:
Verwarm de grill  voor. Was de appel en verwijder met een appelboor het klokhuis. Snijd de appel doormidden. Hak de noten in kleine stukjes. Verdeel de kaas met daarop de stukjes noten over de appel. Appels 3-5 min. onder grill zetten tot kaas bruin kleurt.

Tip: Wil je dat de appel ook warm en zacht is? Zet de twee helften appel dan ½-1 minuut op de hoogste stand in de magnetron voordat je de grill aanzet.

3 opmerkingen:

  1. Heb nog appels en toevallig ook geitekaasjes liggen. Morgen ga ik dit proberen!
    bedankt!
    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een heerlijke combinatie! We hebben gesmuld. ook zonder de nootjes. dank je wel voor je recept! Ik blijf je blog volgen. groetjes annelies

    BeantwoordenVerwijderen