12 oktober 2013

Mangochutney met rode ui

Het oktobernummer van het blad Boodschappen heeft als thema 'Heerlijke herfst'. In deze uitgave staan vier heerlijke chutneys die prima dienst kunnen doen als vervanging voor een saus.
Ik heb ze (nog) niet zelf gemaakt, maar ze lijken me het waard om ze met jullie te delen.
Vandaag de eerste variant; de mangochutney met rode ui

Ingrediƫnten:
2 rode uien in ringen
2 eetlepel olijf of arachide olie
3 stevige mangos geschild, in stukken
150 milliliter blanke azijn of sherryazijn
125 gram rietsuiker
4 cm gemberwortel geschild en geraspt
1 mespuntje cayennepeper
schone jampot met deksel



Bereiding:
Smoor de uien circa 15 minuten in de olijfolie tot ze zacht zijn. Kook de mango circa 5 minuten zachtjes in de azijn. Roer de suiker, gember, een snufje zout en cayennepeper erdoor en kook zachtjes in circa 20 minuten tot een stroperige massa. Schep de rode ui erdoor. Schep de chutney in de jampot, draai het deksel erop en laat de pot omgekeerd afkoelen op een koele, donkere plaats. Laat de smaken minimaal 1 dag intrekken. Lekker bij kip, ham, kaas en curry's.

Tip: In plaats van mango is nectarine ook lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen