09 november 2013

Ananas-muntchutney

Zoals beloofd hebben jullie nog 2 heerlijke herfst-chutney's van me tegoed. Vandaag dus weer eentje!

Ingrediënten:
200 milliliter rode vruchten
200 milliliter droge witte wijn
1 ananas geschild, in stukjes
2 moesappels geschild, in stukjes
1 rode peper zonder zaadjes, in stukjes
1 rode ui gesnipperd
3 eetlepel honing
2 eetlepel gehakte verse munt
2 schone jampotten

Bereiding:
Kook de azijn met de wijn circa 3 minuten. Doe alle overige ingrediënten, behalve de munt, en een snufje zout erbij en kook zachtjes circa 30 minuten. Roer regelmatig door. Giet het mengsel door een zeef boven een pan en vang het vocht op. Kook het vocht tot 1/3 in en schep het vruchtenmengsel met de munt erdoor. Schep de chutney in de jampotten, draai de deksels erop en laat de potten omgekeerd afkoelen op een koele, donkere plaats. Laat de smaken minimaal 1 dag intrekken. Lekker bij lamsvlees, varkensvlees en kip.

Tip:
In plaats van rode peper is gehakte rode paprika ook lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen