04 november 2013

Krabbetjes... Het voordelige broertje van spareribs

Toen ik half augustus bij de slager een half varken kocht, zat er bij de enorme hoeveelheid vlees ook een portie krabbetjes. Krabbetjes lijken op spareribs, maar zitten net weer op een ander plekje aan het varken. Ze smaken net zo lekker, maar zijn een stuk goedkoper.
Traditioneel worden er ook krabbetjes gebruikt bij het koken van erwtensoep.
Omdat krabbetjes meestal wat minder mals zijn dan spareribs, worden ze eerst gekookt.

Ingrediënten:
750 gram krabbetjes
1 bouillonblokje
1 el tomatenketchup
1 el Spareribskruiden van Gio’s Corner
2 el olijfolie
optioneel: 1 tl - 1 el sojasaus

Bereiding:
Los het bouillonblokje op in een beetje kokend water. Zet de krabbetjes op met koud water en breng aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe. Laat 20 minuten (bijna) koken, maar niet hard borrelen. Haal de krabbetjes eruit en laat uitlekken en afkoelen. Bewaar het kookvocht, hier kun je later nog een lekker soepje van maken.
Maak een marinade van de kruiden, ketchup en olijfolie (en eventueel sojasaus)  Smeer de krabbetjes hiermee in en laat intrekken. Liefst 24 uur, maar minimaal 2 uur.
Verwarm de oven/grill op 200 graden en braad de krabbetjes nog 20 minuten. Draai ze af en toe, zodat ze overal een krokant korstje krijgen.
Lekker kluiven maar!

1 opmerking: