18 november 2013

Pruimen-abrikozenchutney met kerrie

Vandaag de vierde en laatste chutney uit de serie 'Heerlijke herfst'.

Ingrediënten:
200 gram gedroogde abrikozen
200 gram gedroogde pruimen zonder pit
100 gram rozijnen (blank)
2 teentje knoflook
200 gram rietsuiker of lichtbruine basterdsuiker
125 ml witte wijnazijn
125 ml water
2 theelepel kerriepoeder
2 schone jampotten


Bereiding:
Snijd de abrikozen en pruimen iets kleiner. Kook alle ingrediënten zachtjes circa 15 minuten met het deksel op de pan en roer af en toe. Laat eventueel nog iets langer koken zonder deksel als de chutney nog te dun is. Schep de chutney in de jampotten, draai de deksels erop en laat de potten omgekeerd afkoelen op een koele, donkere plaats. Laat de smaken minimaal 1 dag intrekken. Lekker bij vlees en kaas.

Tip: In plaats van abrikozen zijn gedroogde appelpartjes ook erg lekker.

1 opmerking:

  1. Ik ben gek op dit soort recepten en ga dit zeker een keer proberen.

    BeantwoordenVerwijderen