07 december 2013

Gevulde eieren met sambal

De zelfgemaakte sambal schreeuwde om gebruikt te worden, dus ik maakte er een paar gevulde eitjes mee. Het resultaat was verrassend lekker! Het normaal zo zachte gevulde eitjes kreeg er behoorlijk pit van. Jammie!

Ingrediënten:
4 eieren
40 gram mayonaise
1/2 - 1 tl sambal
1/4 tl paprikapoeder
paprikapoeder pikant om te bestrooien

Bereiding:
Kook de eieren in ongeveer 7 minuten hard en laat ze afkoelen. Pel de eieren en snijdt ze in de lengte doormidden. Verwijder voorzichtig het eigeel.
Meng het eigeel met de overige ingrediënten en prak het totdat er geen klontjes meer inzitten. Een staafmixer kan ook, maar met zo'n kleine hoeveelheid is dat soms lastig.
Doe de eivulling in een plastic zakje, knip het onderste puntje eraf, en vul de eieren. Bestrooi ze met de pikante paprikapoeder voordat je ze serveert.

Tip: Deze oranje eieren zullen ook goed scoren bij een  voetbalwedstrijd of tijdens de Olympische spelen!

1 opmerking:

  1. Hoi Martine,

    Een van de beste ooit gegeten, yumm. Ik ga nog meer smaken proeven. Dank je wel voor het recept. Groets, Keto Lose

    BeantwoordenVerwijderen