24 februari 2014

Kooktermen - blancheren

Je leest een recept en komt een woord tegen wat je echt niet begrijpt. Sommige kooktermen mogen dan bekend zijn bij chefs, vele gewone amateurkoks hebben geen idee wat al die moeilijke kooktermen betekenen.
Weet jij bijvoorbeeld wat barderen of sauteren betekent? Natuurlijk kun je googelen, maar het is net zo handig als je het op deze pagina terug kunt vinden toch?
Daarom ga ik op mijn blog een lijst maken met kooktermen. Via de berichten komt er iedere week een kookterm bij, en onder het tabblad 'Kooktermen' zijn alle behandelde kooktermen op alfabetische volgorde terug te vinden.
Op deze manier komt de 'onderwijzeres' in me ook nog een beetje naar boven... ;-)

BLANCHEREN:
Blancheren is een kooktechniek waarbij voedsel, meestal groente of fruit, een korte tijd wordt gekookt waarna het in koud water wordt gelegd of door koud water wordt afgespoeld zodat het kookproces wordt onderbroken.
Deze techniek komt voor in: Kleine loempia's zelf maken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten