19 maart 2014

Bietenfrieten met 'mayo'


Een leuk groenten-bijgerecht is soms zo gemaakt. Deze bietenfrietjes zullen de kids waarschijnlijk ook leuk vinden, zeker in een puntzakje met een klodder 'mayo'!

Ingrediƫnten:
1 grote gekookte biet
olijfolie
Griekse Yoghurt

Bereiding:
Snijd de biet in dikke plakken en snijd de plakken in repen. De restjes van de ronde kantjes kun je prima in een salade verwerken, dus niet weggooien ;)
Verhit in een koekenpan zoveel olijfolie dat de bodem bedekt is. Bak de 'frietjes' in de hete olie aan alle kanten 2 minuten. De biet is al gaar, maar moet wat steviger worden.
Leg ze op keukenpapier en verdeel ze over de puntzakjes. Naar wens kun je de frietjes kruiden met dragon en peper. Schep er een eetlepel Griekse Yoghurt bij. Echte mayonaise kan natuurlijk ook :-)

Snack smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen