31 maart 2014

Kooktermen - Zesteur

Maandag, dus weer een kookterm!


Ooit gehoord van een ZESTEUR?
Een zesteur is een klein gereedschap, waarmee fijne draadjes van de schil (zeste) van met name citroen of andere citrusvruchten kan worden geschaafd. Het bestaat uit een handvat en een metalen kop met (meestal vier tot zes) 'oogjes', waarmee men langs de schil schraapt. Om dit gemakkelijk te maken zijn de randen van de 'oogjes' zeer scherp.

Maak jij gebruik van een zesteur?

4 opmerkingen:

  1. Nee, ik maak geen gebruik van een zesteur, maar wat ik me wel altijd al af heb gevraagd is hoe andere mensen het doen als ze ergens citroenrasp voor nodig hebben. En of een zesteur daarvoor ook handig zou zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt je antwoord denk ik al Marianne: Ja, dat is superhandig!! Ik kan tenminste niet meer zonder. En een beetje rasp van een citroen of sinaasappel maakt veel gerechten nét een tikkeltje frisser!

      Verwijderen
  2. Ja werkt toch wel mooier. Voorheen gebruikte ik een dunschiller en hakte vervolgens de zeste fijn

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nu weet ik waarvoor zo'n dingetjes is ;). Ik had het al weleens zien liggen in een winkel, maar geen idee waarvoor het was.

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen