11 maart 2014

Snelle stoofperen met stevia

Soms heb ik zomaar zin in stoofperen, maar ontbreekt het me aan de tijd om deze te maken. Stoofperen kant en klaar kopen vind ik geen optie. Toen ik dus onlangs zo'n 'stoofpeerzin-opwelling' had, maakte ik ze van gewone handperen. Binnen een half uur heerlijke gestoofde peertjes op tafel! Als je ze koud wilt eten iets langer ;-)



Dit keer heb ik ervoor gekozen om de schil aan de peer te laten zitten. Hierin zitten veel vitaminen en vezels. en door het koken wordt ook de schil lekker zacht. Waarom schillen dus?
Daarnaast gebruikte ik stevia in plaats van suiker.

Ingrediënten:
3 handperen
15-20 druppels stevia
snufje kaneel
250 ml water
50 ml rode port

Bereiding:
Was de peren en snijd ze in de lengte in vieren. Verwijder het klokhuis.
Doe de peerparten in een kookpan, samen met de overige ingrediënten. Breng voorzichtig aan de kook en laat 25 minuten zachtjes stoven.

1 opmerking:

  1. Heb nog wat peren liggen...ik weet wat mijn toetje wordt vanavond!

    BeantwoordenVerwijderen