08 april 2014

Gegratineerde aardappels

Hoewel dit recept in een tijdschrift met kerstrecepten staat, denk ik dat dit echt het hele jaar door lekker is! Wanneer je je aardappels eens op een andere manier wilt serveren, kies dan voor deze gegratineerde variant!

Ingrediënten:
4 grote aardappels
1 eetlepel olie
100 milliliter crème fraîche
100 gram zachte geitenkaas (met honing)
1 eetlepel verse tijmblaadjes of 8 kleine takjes tijm
1 snufje nootmuskaatBereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappels schoon en droog ze. Prik rondom in met een vork en bestrijk de aardappels met olie. Leg ze in een ovenschaal en bak ze in circa 1 uur gaar in de oven. Meng de crème fraîche met de geitenkaas en een deel van de tijm. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en nootmuskaat. Laat de aardappels afkoelen. Dit kan een dag van tevoren.
Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de aardappels in de lengte en leg ze met de snijkant naar boven op de bakplaat. Prik met een vork de binnenkant van de aardappel goed los en rul, maar laat de schil heel. Verdeel het kaasmengsel over de aardappels en leg er nog een takje tijm op of bestrooi met wat losse tijmblaadjes. Bak de aardappels in circa 15 minuten mooi bruin in de oven. Serveer bij de gevulde kip.

Tip: De geitenkaas met honing bevat minder zout dan de gewone.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten