22 april 2014

krieltjes in de schil uit de oven

Hoewel ik zelf niet echt een 'aardappeleter' ben, kan ik van deze krieltjes wél genieten.
Door de kruiden en knoflook worden ze heerlijk van smaak. De teentjes knoflook kun je voor het serveren verwijderen, of uitknijpen boven de krieltjes... Erg lekker!

Ingrediënten:
500 gram krieltjes in de schil
1 grote rode ui
2 tenen knoflook
1 grote tak verse rozemarijn
2 takjes verse tijm
3 el olijfolie
versgemalen peper
zeezout

Bereiding:
Was de krieltjes en maak ze weer droog. Halveer de grote krieltjes zodat ze allemaal tegelijk gaar zijn. Doe de krieltjes in een ovenschaal, samen met de kruiden en de hele tenen knoflook.
Maak de ui schoon en snijd hem in 8 parten. Leg ze erbij in de schaal. Bestrooi royaal met versgemalen peper en zout en voeg vervolgens de olie toe. Schep alles goed om zodat alle krieltjes een laagje olie krijgen.
Zet de schaal 45-60 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C .

5 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Bij iedere supermarkt koop je tegenwoordig pepermolens - dus met hele peperkorrels - die je boven het gerecht kunt vermalen. Eenvoudig even draaien aan de molen en... versgemalen ;)

      Verwijderen
  2. Je zou bijna naar de winkel gaan voor krieltjes...hou t in gedachte voor binnenkort

    BeantwoordenVerwijderen
  3. heb geen verse kruiden in huis ook geen verse knoflook jammer genoeg maar ga het zo toch proberen niet geschoten is altijd mis...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Jet,
      Met peper en knoflookpoeder is het vast ook heel erg lekker! En wat gedroogde groene kruiden heb je misschien wel? Eet smakelijk!

      Verwijderen