24 april 2014

Mini quiches

Variant 1 met mozzarella
Heb je nog veel eieren over van de Pasen en wellicht ook nog wat andere restjes?
Deze heerlijke mini-quiches kun je bij allerlei gelegenheden serveren; als lunch, bij een buffet of als verrassend ontbijtje...
Ik maakte vandaag 2 soorten, maar eigenlijk kun je helemaal zelf bepalen welke ingrediënten je wilt gebruiken. Dit is daarom een ideaal recept om je restjes op te maken!

Doordat deze taartjes geen deeg bevatten, zijn ze koolhydraatarm!




Ingrediënten voor 6 quiches:
3 eieren
150 ml room
versgemalen peper

Optioneel voor de vulling:
gekookte aardappel in kleine blokjes
gare sperziebonen (kan ook uit blik)
gesnipperde ui
rode ui
kerstomaatjes
Spaanse peper
olijfjes
geraspte kaas
mozzarella
feta
kruiden naar smaak
enz...
Variant 2 met feta

Bereiding:
Het idee is heel simpel. Vul de quichevormpjes met diverse (fijn)gesneden ingrediënten uit de lijst optioneel.
Gebruik wat op moet, wat je in huis hebt en wat je lekker vindt.

Variant 1 bestaat per quiche uit: kwart kleine ui, 4 boontjes, 1 kerstomaatje en aardappelblokjes met Mexicaanse kruidenmix. Eimengsel erop en dan  30 gram mozzarella.
Variant 2 bestaat uit: kwart rode ui, kwart groene peper, 2 olijven, 1 kerstomaatje. Daarover beetje oregano. Eimengsel erop en dan 25 gram feta.

Je kunt net als ik verschillende soorten maken, dan heb je voor elk wat wils!
Meng de room met de eieren en de peper en giet dit mengsel over de gevulde schaaltjes.
Bak ze vervolgens in een voorverwarmde oven ongeveer 22 minuten op 180 °C.

N.B. Wanneer je meer koolhydraatrijke ingrediënten toevoegt is de quiche natuurlijk niet meer koolhydraatarm. Één kleine aardappel verdeeld over 6 stuks is geen probleem.

1 opmerking:

  1. Dat ziet er erg lekker uit Martine!
    Dat dit recept prima te maken is met restjes vind ik super.

    BeantwoordenVerwijderen