28 april 2014

tzaziki van rode biet


Rode bieten verdienen meer aandacht dan ze vaak krijgen. Ze kunnen namelijk in veel warme én koude gerechten worden verwerkt. Daarnaast kosten ze weinig en zitten ze vol antioxidanten. Vandaag een koud gerecht met gekookte bietjes; tzaziki

Ingrediënten:
300 gram gekookte biet
2 tenen knoflook
150 gram Griekse yoghurt
2 el olijfolie extra vergine
30 gram zure zilveruitjes
handvol verse peterselie

Bereiding:
Snij van de bieten dunne plakken en snijd die plakken weer in reepjes. Juliënne dus.
Als de uitjes niet heel klein zijn kun je ze halveren. Snipper de knoflook.
Meng de yoghurt met de olijfolie, knoflook en zilveruitjes. Schep nu voorzichtig de reepjes biet door de dressing. Strooi de peterselie op de tzaziki.
Een heerlijke gezonde aanvulling bij bijvoorbeeld shoarma of gyros.

4 opmerkingen:

  1. Dat ziet er lekker uit Martine!
    Eenvoudig te maken ook. Ik denk dat als je het ruim van te voren maakt het nog lekkerder is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helemaal waar, de smaken kunnen dan lekker intrekken!

      Verwijderen
  2. Ziet er erg gezond en lekker uit denk dat het goed is voor een koolhydraatvrij dieet. De bieten staan al in te trekken in de yoghurt saus

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is ook gezond en lekker! Dit gerecht past inderdaad prima in een koolhydraatarm dieet, al bevat biet voor groenten wel wat meer koolhydraten.

      Verwijderen