12 mei 2014

Griekse yoghurt met appel en walnoten

Een verwenontbijtje op de maandagmorgen... gewoon omdat het kan!
Met dank aan een lieve vriendin die me tegenwoordig de meest heerlijke recepten doorgeeft...

Sinds ik mijn voedingspatroon aanzienlijk heb veranderd, besteed ik ook veel meer aandacht aan mijn ontbijt en lunch. Natuurlijk lukt dit niet alle dagen, maar vaak wel!
Vanochtend zaten mijn man en ik dus te smullen van dit heerlijke ontbijt!


Ik kies heel bewust voor Griekse yoghurt. Deze bevat 10% vet en is dus goed vullend. Wanneer je magere yoghurt gebruikt zul je weer snel honger krijgen.
Wil je geen toegevoegde suikers gebruiken? Laat de honing/agavesiroop dan achterwege en kies voor een zoete appelsoort.

Ingrediënten voor 2 personen:
1 appel naar keuze
200 gram Griekse yoghurt
10-15 walnoten
2 tl honing of agavesiroop
15 gram roomboter
snufje kaneel

Bereiding:
Was de appel en snijd in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakken.
Kraak de walnoten. Smelt de boter in een koekenpan en bak de appel met de kaneel ongeveer 3 minuten. Keer de plakjes appel nu om en giet de honing/agavesiroop erover. Laat nog 3 minuten bakken.
Verdeel de appel over 2 borden. Rooster in de pan waar je de appel in hebt gebakken in enkele minuten de stukjes walnoot. Schep de yoghurt op de borden en verdeel de walnoot erover.

Eet smakelijk!

Tip: Maak dit gerecht ook eens met andere noten of zaden. Denk aan amandelen, lijnzaad, zonnebloempitten of huisgemaakte notenmuesli!

5 opmerkingen:

  1. Dat ziet er weer heel lekker uit Martine.
    Dit recept kan natuurlijk ook heel goed als nagerecht geserveerd worden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar heb je helemaal gelijk in! Als ik het als dessert eet gebruik ik voor 1 persoon een hele appel en de helft van de yoghurt. Griekse yoghurt is namelijk erg vullend en 100 gram na de maaltijd is dan (onnodig) veel. Eet smakelijk!

      Verwijderen
  2. Hmmm, ik ruik het bijna. Vandaag zijn we als gezin gestart met een vetvrij ziekenhuisdieet van 3x 5 dagen, in het weekend gewoon eten. Wat knort mijn maagje...als ik dit zie. Maar het is echt nodig. Ik weeg bijna 90 kg en mijn man is ook te zwaar en bovendien slikt hij 3 soorten bloeddrukpillen en is uit een bloedtest gekomen dat zijn lever vervet is. Is dus wat aan te doen. Daarna zal ik maar een swat vaker recepten van je site plukken;))

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Mirjam,
      Sinds ik met mijn 'nieuwe manier' van eten ben begonnen eet ik juist veel meer (goede) vetten. Van vetarm krijg je honger en ga je vaak de verkeerde dingen eten. Wellicht is het programma 'grip op koolhydraten' ook wat voor jullie? Lekker en gezond eten en toch afvallen... Op mijn site kun je er meer informatie over vinden. Succes ermee!

      Verwijderen