Griekse yoghurt met warme appel en walnoten

Dit is een heerlijke afsluiting van je koolhydratenuur. Omdat er appel in het gerecht zit, is het gok-oranje. Doe je fase 2? Dan kun je dit ook prima als ontbijt eten!



Ik kies als ik dit als ontbijt eet heel bewust voor Griekse yoghurt of volle kwark. Deze bevat meer vet en is dus goed vullend. Wanneer je magere yoghurt gebruikt zul je weer snel honger krijgen.
Heb je in koolhydratenuur al royaal vet gehad? Dan kun je natuurlijk wél een magere variant nemen.



Ingrediënten voor 2 personen:

1 grote appel naar keuze
200 gram Griekse yoghurt of volle kwark
20-25 gram walnoten
2 tl Steviala Holy Hon (of honing)
20 gram roomboter
snufje kaneel of speculaaskruiden

Bereiding:

Was de appel en snijd in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakken.
Rooster de walnoten een paar minuten in een droge koekenpan op matig vuur. Bewaar de walnoten in een bakje en smelt nu de boter in een koekenpan. Bak de schijfjes appel met de kaneel ongeveer 8 tot 10 minuten. Keer de plakjes appel af en toe om en giet de honing/steviala een minuut voor het einde van de baktijd over de appel.
Verdeel de appel over de borden. Schep de yoghurt naast de appel en verdeel de walnoten erover.

Eet smakelijk!

Tip: Maak dit gerecht ook eens met andere noten of zaden. Denk aan amandelen, lijnzaad, zonnebloempitten of huisgemaakte notenmuesli!

Reacties

  1. Dat ziet er weer heel lekker uit Martine.
    Dit recept kan natuurlijk ook heel goed als nagerecht geserveerd worden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar heb je helemaal gelijk in! Als ik het als dessert eet gebruik ik voor 1 persoon een hele appel en de helft van de yoghurt. Griekse yoghurt is namelijk erg vullend en 100 gram na de maaltijd is dan (onnodig) veel. Eet smakelijk!

      Verwijderen
  2. Hmmm, ik ruik het bijna. Vandaag zijn we als gezin gestart met een vetvrij ziekenhuisdieet van 3x 5 dagen, in het weekend gewoon eten. Wat knort mijn maagje...als ik dit zie. Maar het is echt nodig. Ik weeg bijna 90 kg en mijn man is ook te zwaar en bovendien slikt hij 3 soorten bloeddrukpillen en is uit een bloedtest gekomen dat zijn lever vervet is. Is dus wat aan te doen. Daarna zal ik maar een swat vaker recepten van je site plukken;))

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Mirjam,
      Sinds ik met mijn 'nieuwe manier' van eten ben begonnen eet ik juist veel meer (goede) vetten. Van vetarm krijg je honger en ga je vaak de verkeerde dingen eten. Wellicht is het programma 'grip op koolhydraten' ook wat voor jullie? Lekker en gezond eten en toch afvallen... Op mijn site kun je er meer informatie over vinden. Succes ermee!

      Verwijderen

Een reactie posten