19 mei 2014

Groentespiesjes

Dit recept vond ik in het kookmagazine Boodschappen en ik kreeg direct zin in de zomer toen ik de foto zag. Een leuk idee om deze spiesjes mee te nemen bij een picknick of om ze aan de kids mee te geven als lunch. En wat dacht je van deze spiesjes als kindertraktatie?
De ham in het recept bevat natuurlijk veel zout. Gebruik om een minder zoute variant te maken bijvoorbeeld blokjes gebraden kip of rosbief of partjes gekookt ei.

Ingrediënten:
1 komkommer
4 bospenen
1 plak beenham van ±  200 gram
1 bosje radijsjes
1 zakje minimozzarella
2 el (curry)ketchup
1 mespuntje chilipoeder
100 milliliter zure room
8 satéprikkers

Bereiding:
Maak de groenten schoon en snijd komkommer, peen en vlees in gelijke stukjes. Rijg deze om en om met de radijsjes en mozzarella aan de prikkers. Klop de ingrediënten voor de dipsaus door elkaar en breng eventueel op smaak met
peper.

Ga lekker experimenteren en maak zo spiezen met jouw favoriete ingrediënten!


Wat zou er nog meer op de prikker kunnen? Hebben jullie nog leuke ideeën?

1 opmerking: