05 mei 2014

Kooktermen - Bouquet garni

Een BOUQUET GARNI is een verzameling verse of gedroogde kruiden om bouillon, suas en soep op smaak te brengen. Een klassiek bouquet garni bestaat uit tijm, peterselie en laurierblad. Voor een bouquet garni met verse kruiden bind je de kruiden samen met een stukje keukengaren. Houd voor tien liter soep een bosje zo dik als je pols aan en voor een sausje een bosje zo dik als je vingers. Een bouquet garni met gedroogde kruiden maak je door de kruiden in een stuk groen preiblad te wikkelen en ook dit met een met een keukentouwtje vast te binden. Zodra je soep of saus klaar is, haal je het bosje er zo weer uit. Een thei-ei is ook een handige manier om de gedroogde kruiden mee te laten trekken!

Maak jij wel eens zelf een bouquet garni?

Meer kooktermen

1 opmerking:

  1. Werkt super en geeft zoveel smaak aan soep of saus. In een goede kookwinkel zijn extra grote " thee eieren" te koop in diverse maten. Reuze handig om kruiden te gebruiken in een grote pan zonder al te veel te hoeven vissen. Je kunt er tevens aardappelen,groente ( die passen bij de soep) rijst of pasta in bouillon mee koken geeft het eten smaak

    BeantwoordenVerwijderen