27 mei 2014

Omelet met groene asperges en verse zalm

Worden jullie ook zo blij van al die verse asperges? Heerlijk vind ik ze! Vandaag een omelet met groene asperges. Ik heb aspergetips gebruikt maar hele gaat natuurlijk ook prima...

Ingrediƫnten voor 2 personen:
4 eieren
1 el water
1 bakje aspergetips (bij AH gekocht)
1 moot verse zalmfilet (ongeveer 150 gram)
peper en zout
dille
1 el olijfolie

Bereiding:
Snijd de onderste centimeter van de aspergetips. Snij ze eventueel een keer doormidden zodat ze minder lang zijn.
Maak de zalmfilet goed droog en snijd hem in kleine stukjes.
Breek de eieren in een kom en voeg 1 el water toe. Voeg peper, zout en dille toe en klop los.
Verhit de olie in een ruime koekenpan. Bak de aspergetips op matig hoog vuur ongeveer 3 minuten, schep ze af en toe om. Voeg nu de zalm toe en bak 30 seconden mee terwijl je het een beetje omschept. Giet nu het eimengsel erop.
Roer totdat het begint te stollen en schuif het naar de helft van de pan, zodat de omelet mooi dik wordt. Leg er een grote deksel overheen en laat de omelet in ongeveer 5 tot 10 minuten op laag vuur zachtjes stollen. De bovenkant mag nog licht vochtig zijn!
Bestrooi de omelet met wat extra dille voordat je hem serveert.

Eet smakelijk!

Tip: Varieer eens met snippers gerookte zalm of rauwe ham.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen