10 mei 2014

Vruchtensap met (bron)water

Sinds september vorig jaar vermijd ik niet alleen geraffineerde suiker, maar ook chemische zoetstoffen. Op mijn blog ga ik niet de discussie voeren of ze wel of niet schadelijk zijn. Wel heb ik gemerkt dat ik me beter voel sinds ik ze laat staan en dat ik honger krijg van zoetstoffen, ook al bevatten ze geen calorieën. Ik ga dus tegenwoordig voor puur!

Probeer jij ook om zo min mogelijk suiker en zoetstoffen te gebruiken? Drink je meestal spa rood, thee of water? Dan is deze tip misschien wel iets voor jou!

Schenk in een groot glas een bodempje pure vruchtensap (dus 100% fruit zonder toevoegingen). Vul dit aan met koud water of bronwater en eventueel ijsklontjes. Je hebt nu een heerlijke pure, fruitige frisdrank. Een druppeltje echte stevia maak het drankje nog wat zoeter, maar of dat gewenst is mag je zelf bepalen ... ;)

Wat drink jij het liefst?

7 opmerkingen:

 1. Ik hou niet zo van zoete drankjes, water of puur vruchtensap is oke. Ja, ik hou ook wel van een koud biertje, haha, laten we het over de suiker daarin maar niet hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha Marja, ik houd ook van een koud biertje hoor! Maar wel als uitzondering, en niet als regel. En al zeker niet zomaar zonder reden overdag... Uitzonderingen mogen er zijn gelukkig!

   Verwijderen
 2. ps: Mijn man maakt zelf bier, en het grappige is, dat daar vrijwel geen suiker in gaat.
  Alleen 'n mini theelepeltje, als het in de flesjes gaat, met als functie om natuurlijke bubbels te maken (ipv koolzuur).
  'k Weet alleen niet of de fabriek er meer in doet...

  'k Lees regelmatig je blogs. Dank je wel, ik krijg er inspiratie van!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke tip weer Martine!
  In de zomer doe ik ook weleens kleine stukjes fruit in een kan water die ik daarna eerst koel.
  Dan heb je ook een lekker drankje met een smaakje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook lekker! Op dit moment staat in de koelkast weer een kan koude thee met stevia met citroensap, heerlijk als het vanmiddag warm is!

   Verwijderen
 4. Ook ik eet vrijwel geen suiker meer, al 5 maanden. Maar ook geen melkproducten of vlees meer. En ik voel me er 100% beter door.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat het werkt voor je Nelly! Zuivel gebruik ik ook steeds minder, maar vlees nog wel.

   Verwijderen