Gerookte tofu

Een hele lekkere variant van tofu is de gerookte tofu. Wanneer je de verpakking open maakt komt de typische rookgeur je al tegemoet. Heerlijk!
Maak de tofu goed droog en snijd het in kleine vierkante blokjes, van ongeveer een halve centimeter groot.
Verhit in een koekenpan een eetlepel olie en bak de blokjes tofu op dezelfde manier uit als dat je spekjes zou uitbakken. Lekker op een salade, een gebakken ei of in de soep. Breng ze desgewenst verder op smaak met peper en zout of andere kruiden.


Reacties

  1. Ook zo lekker in een vegetarische spaghetti carbonara. Op het laatste moment roer ik wat natriumarm bouillonpoeder door de krokante blokjes of een klein beetje soyasaus. Wanneer je ze over de pasta strooit geeft het een lekkere bite.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo martine,
      Een vraagje waar kan je de gerookte tofu en de zijden-tofu kopen?
      Je hebt echt heel veel lekkere recepten op je blog ik kijk er veel naar voor ideetjes op te doen. Groetjes elly.

      Verwijderen
    2. Hoi Elly,
      In Harderwijk verkopen ze deze soorten tofu in de natuurvoedingswinkel. Als het in jouw natuurvoedingswinkel niet in de schappen ligt, kunnen ze het waarschijnlijk wel voor je bestellen!

      Verwijderen
    3. Hoi Martine,
      Hartelijk bedankt voor de tip. En vanavond ga ik de courgette ook maken voor op de bbq het recept die nu op facebook staat met Griekse yoghurt en tijm ,dat zal best wel smaken. courgette en tijm heb ik al in huis van onze eigen volkstuin.

      Verwijderen

Een reactie posten