29 oktober 2014

Pesto van rucola en walnoten

Een heerlijke variatie op de 'gewone' pesto met basilicum en pijnboompitten. Lekker in pasta of een salade, maar ook gewoon op een blokje kaas of een schijfje komkommer...
Geserveerd in een leuk potje is dit ook een leuk cadeautje!

Ingrediënten:
50 gram rucola
100 gram gepelde walnoten
30 gram Parmezaanse kaas
1 tl vers citroensap
150 ml olijfolie
peper
zout

Bereiding:
Vermaal met een staafmixer of keukenmachine alle ingrediënten tot een smeuïg geheel.

3 opmerkingen:

  1. Klinkt heel lekker!
    Hoe lang is dit houdbaar?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker 2 weken, wellicht nog iets langer. Voeg voldoende zout toe, dat conserveert! Maar ik verwacht dat je het snel ophebt hoor :-)

      Verwijderen