10 december 2014

Warme peer met blauwe kaas

De combinatie van peer en blauwe kaas ligt misschien niet zo voor de hand, maar is echt heerlijk!! Door een beetje leuk snijwerk en aparte schaaltjes maak je snel en eenvoudig een leuk, luxe nagerecht dat niet misstaat als einde van het Kerstdiner...
Ja, dat duurt nog even, maar toch :-)

Ingrediƫnten voor 4 personen:
2 grote handperen
100 gram blauwe kaas
40 gram macadamia's
1 el honing
olie om in te vetten


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de peren en snijd ze in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakken.
Verdeel de helft van de plakjes dakpansgewijs over vier kleine ovenschaaltjes.
Snijd de kaas in kleine blokjes en leg ze op de peer. Schenk nu in ieder bakje een klein beetje honing.
Maak nu in ieder schaaltje nog een laagje met peer, kaas en honing.
Doe de macadamia's in een zakje en stamp er een paar keer op met een hamer of pan, zodat je kleine stukjes krijgt. Verdeel deze over de schaaltjes.
Zet de schaaltjes een kwartiertje in de oven en serveer warm.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen