09 februari 2015

Knapperige gehaktburgers met zaden en pitten

Het leuke van gehakt vind ik dat het zo 'gewoon' is, maar dat je er toch eindeloos mee kunt variëren. Ik vind het altijd weer een uitdaging om een 'nieuw balletje' te bedenken. Deze keer voegde ik pompoen-, zonnebloempitten en sesamzaadjes toe. De bal wordt daardoor lekker knapperig.

Ingrediënten voor 10 kleine burgers:
250 gram rundergehakt
1 rode peper
20 gram zonnebloempitten
20 gram pompoenpitten
15 gram sesamzaadjes
1 ei
1 el kerriepoeder
40 gram roomboter
peper en zout

Bereiding:
Snipper de rode peper. Meng de pitten en zaden samen met het ei, de rode peper en  kerriepoeder door het gehakt. Breng het op smaak met zout en peper.
Maak 10 kleine balletjes van het gehaktmengsel en druk ze een beetje plat.
Verhit de boter in een koekenpan. Bak de gehaktschijfjes in 8-10 minuten aan beide kanten goudbruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen