01 februari 2015

Kooktermen - Braadslede

Een braadslede of braadslee is voor producten - veelal vlees, gevogelte en wild - die moeten worden gebraden in de oven. Voordat je het vlees gaat braden kun je de braadslede vullen met water en kruiden of bouillon, waardoor het vlees extra smaak krijgt.
Soms wordt een rooster gebruikt dat boven de braadslede hangt. Het braadvocht dat bij het braden vrijkomt wordt dan opgevangen door de braadslede, en kan worden gebruikt om het vlees te arroseren of als jus.

Zelf kocht ik onlangs een braadslede die ook op inductie kan worden gebruikt voordat hij in de oven wordt geplaatst. Het grote voordeel daarvan vind ik dat ik het vlees of de kip even kan aanbraden op het 'vuur', zodat deze een bruin korstje krijgt. Het vlees kan daarna direct in dezelfde braadslede in de oven. Een aanrader!

MEER KOOKTERMEN

Zoek jij er ook een, kijk dan eens hier:

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen