27 februari 2015

Veldsla met walnoten

Veldsla is een zeer gezonde wintergroente die rijk is aan vitamine C en mineralen. Door de heerlijke nootachtige smaak wordt veldsla in Nederland - terecht! - steeds populairder
Je hebt weinig nodig om een heerlijke voedzame salade van veldsla te maken. Een dressing en wat extra noten... En voor de liefhebbers nog wat geitenkaas?

Wist je trouwens dat veldsla vroeger als onkruid werd gezien?

Saladedressing maak ik altijd voor meerdere keren tegelijk. Ik bewaar de  dressing in een afsluitbaar (beugel)flesje in de koelkast. Veel efficiënter dan iedere keer nieuwe dressing maken. Wel even goed schudden voor gebruik!

Ingrediënten voor 1 persoon:
75 gram veldsla
40 gram walnoten
optioneel: 40 gram zachte geitenkaas

Dressing voor 4 salades:
9 el walnotenolie
3 el appelazijn
peper/zout

Bereiding:
Rooster de walnoten ongeveer 5 minuten in een hete, droge koekenpan. Laat ze afkoelen.
Was zo nodig de sla en laat het goed uitlekken. Roer de ingrediënten van de dressing door elkaar. Gebruik een kwart van de dressing en schep deze door de sla.
Serveer de sla in een mooi bord en garneer met de walnoten. Breek de geitenkaas in stukjes en verdeel deze over de salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen