17 maart 2015

Broccolitaart met zalm

Deze hartige taart is koolhydraatarm omdat er geen deeg wordt gebruikt. Het mengsel van ei en room zorgt dat alles bij elkaar wordt gehouden.
De combinatie van zalm, broccoli en mosterd vind ik persoonlijk erg lekker!

Ingrediënten voor 4 personen:
500 gram broccoli
200 gram gerookte zalm
1 el mosterd
1/2 tl dille
4 eieren
200 gram slagroom
peper en zout

Bereiding:
Kook of stoom de broccoli in kleine roosjes gaar. (Snijd de schil van de stam van de broccoli en maak kleine stukjes van de rest van de stam en kook/stoom deze mee. Ze kunnen gewoon in de taart.)
Breek de eieren in een grote kom. Voeg de slagroom, mosterd, dille, peper en zout toe en klop het tot een luchtig geheel.

Snijd de zalm in kleine stukjes.
Verdeel de broccoli over een (ingevette) ovenschaal of bakvorm. Schik de zalm erover. Giet het eimengsel in de schaal.
Bedek de schaal met aluminiumfolie en bak de taart afgedekt 20 minuten op 180 graden. Verwijder nu het aluminium en bak de taart nog 20-25 minuten onbedekt. Wanneer de broccoli dreigt te verbranden kun je de taart opnieuw bedekken met folie. Houd in dat geval een iets langere baktijd aan.

7 opmerkingen:

  1. Heb gisteren de broccolitaart met zalm gemaakt.
    Lekker, lekker...en voor herhaling vatbaar, ook volgens m'n zoon.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn dat de taart goed in de smaak is gevallen bij jullie beide. Fijne paasdagen!

      Verwijderen
  2. Zou het ook lukken met kokosmelk ipv slagroom?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In dat geval zou ik kokosroom aanraden,die is wat dikker!

      Verwijderen
  3. Hallo Martine, wat een heerlijke recepten! Zou het mogelijk zijn om deze taart in delen in te vriezen zodat ik er verschillende dagen van kan genieten tijdens de lunch? Hoeveel koolhydraten bevat de taart denk je?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze taart kun je prima invriezen, dat doe ik zelf ook.
      Koolhydraten tellen doe ik eigenlijk nooit. Alle ingrediënten zijn koolhydraatarm (GOK-groen), dat is voor mij genoeg.
      Zie ook: http://dekeukenvanmartine.blogspot.nl/2015/04/pas-op-je-tellen.html

      Verwijderen