26 juni 2015

Grove tapenade van kastanjechampignons en olijven

Wanneer je denkt aan tapenade, komt wellicht automatisch de hele fijne tapenade die je op een stokbroodje smeert in je gedachten. Deze tapenade is duidelijk anders: veel grover!
Hij is dan ook niet bedoeld om een stukje brood mee te besmeren, maar als groentegerecht. Lekker bij een biefstuk of als beleg op een krokant zadenbroodje...

Ingrediënten:
200 gram kastanjechampignons
1 sjalot
2 teentjes knoflook

40 gram zwarte olijven
2 el olijfolie
1 tl balsamico-azijn
1 el gehakte peterselie
zout en peper

Bereiding:
Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier en snijd ze in kleine stukjes. Snipper de sjalot en de knoflook. Maak kleine stukjes van de olijven.
Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de champignons, sjalot, knoflook en olijven drie minuten op hoog vuur.
Schep daarna de azijn en peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Je kunt deze tapenade zowel warm als koud serveren.

Let op: Wanneer je deze tapenade combineert met brood, is het gerecht natuurlijk niet meer koolhydraatarm en GOK-groen!

1 opmerking: