23 juni 2015

Haverpannenkoeken

Pannenkoeken... Welk kind is er nou niet dol op?
Hier in huis is mijn man nog altijd een enorme liefhebber van deze kindertraktatie. Maar ja, pannenkoeken die gemaakt zijn van zelfrijzend bakmeel en melk passen tegenwoordig niet meer in  ons eetpatroon, omdat we dit geen goede voeding vinden!
Daarom bedacht ik een alternatief: haverpannenkoeken.
Ze blijven door de amandelmelk wat lichter van kleur dan gewone pannenkoeken, maar belegd zie je daar niets van.

Ingrediënten voor 12 pannenkoeken:
400 gram biologische havermeel
1 liter amandelmelk
2 eieren
½ tl wijnsteen bakpoeder
olijfolie om in te bakken

Bereiding:
Klop met een mixer de havermeel, amandelmelk, bakpoeder en 2 eieren tot een glad beslag zonder klontjes.
Verhit in een grote koekenpan een klein beetje olie en bak hierin een haverpannenkoek, gemiddeld 2 minuten per kant. Herhaal dit tot het beslag op is.

Beleg de pannenkoeken met lekkernijen naar keuze. Op de foto zie je een pannenkoek met gebakken appelblokjes met een klein beetje honing. Heerlijk!

Tip: Een appel in blokjes snijden gaat heel handig met een speciale appelverdeler.

3 opmerkingen:

  1. Lekker hoor. Ik maak ze tegenwoordig ook met havermeel, soms met combi van roggemeel of speltmeel.

    Ik koop bio havervlokken die ik zelf maal in de keukenmachine, dat scheelt weer wat in de prijs. Ik gebruik ook weleens water i.p.v. amandelmelk ik doe dan wel een ei extra.

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een goed idee om havervlokken te vermalen! Je hebt dan ook nóg meer vezels en het is inderdaad goedkoper.
      Wanneer ik alleen water gebruik, doe ik er vaak een flinke scheut slagroom door. Ook lekker :-)

      Verwijderen
  2. Ik ben dol op haverpannenkoeken. Heerlijk en het vult zo goed :)

    BeantwoordenVerwijderen