05 juni 2015

Tomatensalsa-salade

Eerlijk gezegd ben ik er nog steeds niet uit of ik dit gerecht een salsa of een salade moet noemen. De ingrediënten zijn die van een salsa, maar dan wel met vrij grove stukjes tomaat.
Maar wat maakt het uit? Als het maar lekker is toch? En dat is deze salsa-salade zeker!
Zelf combineerde ik dit gerecht met een flinke handvol naturel nacho's. Een heerlijk voorgerechtje bij een zomerse maaltijd.

Ingrediënten:
250 gram tros-cherrytomaatjes
1 sjalot
1 el olijfolie
2 tl vers citroensap
1 teen knoflook
1 el gehakte verse koriander
½ kleine rode peper
zout



Bereiding:
Snijd de tomaatjes in vieren. Snipper de sjalot, de knoflook en de rode peper.
Roer het citroensap door de olijfolie en schep alles goed door elkaar, samen met de koriander. Breng de salade op smaak met zout en eventueel extra peper.

Tip: Wil je een minder grove salsa? Halveer de kwart tomaatjes dan gewoon nog een keertje! Wil je echt dippen met de nacho's? Dan doet de staafmixer ook wonderen...

NB: Nacho's (of 'gewone' chips) in een andere smaak dan naturel bevatten vaak meer toevoegingen. Controleer dus het even etiket voordat je ze koopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen