Gastblog: Banaan-kokosijsjes

Vandaag weer een gastblog van één van de co-auteurs van Natuurlijk samen koken. Dit keer van Michelle Nijs-Nanninga van www.natuurlijkdurvendoen.nl.

Michelle schrijft:
Een easy recipe, dat ontstond tijdens een veel te warme dag in maart (ja, echt!). We hadden zin in ijs en wilden ons vorig jaar gekochte ijsvormen in gebruik gaan nemen. Aangezien we regelmatig lekkere smoothies maken zijn we begonnen met onze favoriet en hebben daar simpelweg een ijsje van gemaakt. Dit bleek een schot in de roos en nodigt uit om meer van onze favo smoothierecepten om te toveren in heerlijke, zomerse verkoelingen!

Benodigdheden:
ijsvormen
blender

Ingrediënten voor 6 ijsjes (afhankelijk van de grootte van jouw ijsvormen):
3 bananen
100 ml kokosmelk (variëren met melk is mogelijk)
1 tl vanillepoeder

Bereiding:
Tijd: 10 minuten (60 min vriezen)
Stop alle ingrediënten bij elkaar in de blender en mix het geheel tot een gladde massa.
Vul je ijsvormen en stop deze in de vriezer.
Even wachten….en smullen maar!
Tip: de vormen van elkaar aftrekken zonder je ijs te beschadigen? Houdt het geheel heel even onder de hete kraan!

Varieer met de vulling. Eigenlijk is iedere smoothie geschikt!

Reacties