25 augustus 2015

Gevulde eieren met humus

Het blijft een sport om iedere keer een andere vulling te bedenken voor mijn gevulde eieren. Niet dat 'gewoon' niet lekker is, maar bijzonder is gewoon leuk!
Toen ik onlangs de humus maakte voor 'Goud van oud', bedacht ik dat humus misschien ook wel lekker is in gevulde eieren. En wat bleek? Ze zijn heeeeeeerlijk!

Ingrediënten voor 10 gevulde eieren:
5 middelgrote eieren
100 gram humus
peper
zout


Bereiding:
Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard. Laat ze afkoelen en pel ze voorzichtig. Spoel ze nog even af zodat er geen kleine stukjes van de schaal achterblijven.
Snijd de eieren in de lengte doormidden. Gebruik een theelepeltje om het eigeel eruit te scheppen.
Mix het eigeel met een staafmixer samen met de humus tot een glad geheel. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Schep het in een spuitzak en verdeel het mengsel over de eitjes.

Tip: Creëer voorzichtig een 'draaikolk' in het water gedurende de eerste twee of drie minuten dat de eieren koken. Het eigeel komt dan mooi in het midden van het ei te zitten!

Welke gevulde eitjes zijn bij jou favoriet?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen