Witlofsalade

Deze zomerse salade kan op veel manieren geserveerd worden. Als bijgerecht bij een barbecue, als voorgerecht of zelfs als amuse. Ook kan de salade natuurlijk gewoon dienen als gezonde lunch voor vier personen!

Ingrediënten:
700 gram witlof
250 gram kalkoenfilet
40 gram geroosterde walnoten
100 gram Griekse yoghurt
50 gram mayonaise
1 banaan

2 kleine appels
1 el (appel)azijn
1 el honing
1 el olijfolie
peper en zout

Bereiding:
Snijd de kalkoenfilet in kleine blokjes en kruid ze met peper en zout. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes kalkoenfilet in ongeveer acht minuten bruin en gaar. Laat ze afkoelen.

Snijd het uiteinde van de stronkjes witlof af en verwijder met een scherp mesje (of een appelboor) de bittere kern. Halveer de witlof en snijd de helften nogmaals in de lengte door. Maak nu dunne repen (in de breedte) van de witlof.
Maak de dressing door de Griekse yoghurt, mayonaise, azijn en honing te mengen.  Schep de dressing door de gesneden witlof.
Was de appels en verwijder het klokhuis. Snijd kleine blokjes en meng deze door de witlof. Halveer de banaan in de lengte en snijd hem in niet al te dunne plakken. Schep ook deze door de salade. Breek de walnoten in kleine stukjes en meng ze, samen met de afgekoelde kalkoen, door de salade. Breng de salade op smaak met zout en peper.

Wil je liever een vegetarische salade? Vervang de kalkoen dan door bijvoorbeeld blokjes tofu of stukjes gekookt ei.

Reacties

  1. Lijkt me heerlijk...en als het net zo lekker smaakt als je recept van venkel met granny....dat is hier een bijna wekelijks terugkerend recept!! Zo lekker!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk om te horen! Ik ben benieuwd of de witlofsalade ook zo in de smaak valt :-)

      Verwijderen

Een reactie posten