16 september 2015

Bananenkoeken

Bananen die nét iets te lang zijn blijven liggen, zien er soms niet meer zo aantrekkelijk uit... Toch zijn juist deze bananen het beste geschikt voor dit recept. Ze zijn lekker zoet en zacht geworden, zodat ze veel smaak afgeven en goed gepureerd kunnen worden.

Zelf maak ik de koeken in een siliconen, rechthoekige ovenschaal. Wanneer je deze niet hebt kun je ook een gewone ovenschaal gebruiken, bekleed met bakpapier.

Je kunt de koek zowel warm als koud serveren.
Gegarneerd met wat slagroom en vers fruit is deze koek ook een heerlijk dessert!

Ingrediënten voor 16 koeken:
100 gram kokosmeel
100 gram havermeel
4 eieren
3 (over)rijpe bananen
300 gram Griekse yoghurt
60 gram honing
2 tl bakpoeder
25 gram kokosrasp

Bereiding:
Verwarm de oven op 180° C.
Pel de bananen en snijd ze in stukken. Doe ze, samen met alle andere ingrediënten - behalve de kokosrasp - in een grote mengkom. Houd je van zoet? Voeg dan eventueel wat stevia of sukrin toe. Mix alles met een handmixer met gardes tot een glad mengsel en giet dit in de ovenschaal. Verdeel nu de kokosrasp erover.
Bak de koek in ongeveer 30 minuten gaar. Laat afkoelen in de vorm. Stort de koek op een snijplank en verdeel hem in 16 stukken.

Tip: Gebruik je geen producten met koemelk? Probeer dit recept dan eens te maken met geitenyoghurt.

3 opmerkingen:

  1. Dat ziet er lekker uit, dat moeten we maar eens gaan maken binnenkort.

    Love As always
    di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb het gemaakt heerlijk gewoon gebruik het als toetje in mijn uurtje

    BeantwoordenVerwijderen