04 september 2015

Gastblog: Reuzegarnalen, Italiaans geïnspireerd, met granenmix

Opnieuw een gastblog van een collega-auteur!(Dat klinkt toch wel goed hè?)

"Goed voeden, Goed voelen", dat is waar Annemiek voor staat. Via haar praktijk Anbise begeleidt ze mensen door middel van coaching met voeding en/of hypnose. Met hart en gedrevenheid voor haar cliënten."

Ingrediënten:
250 gram peultjes
200 gram reuzegarnalen, rauw
1 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst (of fijngehakt als je van sterke knoflooksmaak houdt)
1 mespuntje gedroogde, verkruimelde Spaanse rode peper

2 rijpe tomaten (middelgroot), in blokjes gesneden
6 zwarte olijven, zonder pit, in ringetjes gesneden
2 el verse basilicum, in fijne reepjes gesneden
Zeezout en versgemalen zwarte peper
100 gram Zilvervliesrijst, Quinoa en spelt (“granenmix”)

Bereidingswijze
Maak de peultjes schoon door de pezen er aan de zijkant vanaf te halen met een mesje.
Pel de garnalen, snijd ze op de rug open en verwijder de zwarte ader. Spoel ze af en dep ze droog met keukenpapier.
Kook de peultjes in ca. 8 minuten (beet)gaar. En kook de granenmix, volgens de bereidingswijze van de verpakking, gaar.
Verhit de olie in een (wok)pan en bak de knoflook en de Spaanse peper op middelmatig vuur 1 minuutje tot de smaken vrijkomen. Voeg de tomaten toe en bak nog een paar minuten. Voeg vervolgens de garnalen toe en roerbak ze op middelhoog tot hoog vuur in ca. 3 minuten gaar en roze. Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper.
Neem de pan van het vuur en voeg de olijven en de basilicum toe. Roer goed door.

Serveer de peultjes, de granenmix en de garnalen.

Eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen