30 oktober 2015

Gebakken knolselderij

In veel koolhydraatarme gerechten wordt knolselderij gebruikt als vervanger voor aardappels. Wanneer je dat soort gerechten niet kent, klinkt dat misschien niet aantrekkelijk. Toch ben ík helemaal om!
Zo maakte ik onlangs hutspot zonder aardappels maar met knolselderij, en die was echt heerlijk! Ook puree van knolselderij is zeker zo smakelijk als aardappelpuree.
Daarnaast kun je knolselderij heel goed in kleine blokjes bakken. Je ziet bijna het verschil niet met gebakken blokjes aardappel. Probeer het eens en ervaar of jij ook af en toe zonder aardappel maar met knolselderij wilt eten...

Ingrediënten voor 2-3 personen:
400 gram knolselderij in blokjes
125 gram spekreepjes
peper en zout
eventueel: eetlepel olijfolie

Bereiding:
Doe de spekreepjes in een hapjespan en bak de spekjes ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de blokjes knolselderij toe en bestrooi ze met peper en een beetje zout. Wanneer er voldoende vet uit het spek is gekomen, hoef je geen extra olie toe te voegen. Wanneer de pan te droog is doe je er een eetlepel olie bij.
Bak de knolselderij samen met de spekjes nog ongeveer 20 minuten. De blokjes knolselderij moeten zacht worden, maar ze mogen zeker een bite houden!

Eet smakelijk!

8 opmerkingen:

  1. knolselderijpuree maak ik regelmatig, blokjes zal ik ook zeker eens proberen. Ben dol op knolselderij

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kunt ook heel goed 300 gr.knolselderij met 300 gr. spruitjes koken, daarna 100 gr. geraspte kaas erbij , stampen en eventueel nog wat creme fraiche. Lekkerrrrr.

      Verwijderen
  2. Hallo Martine,
    Heel lang geleden heb ik knolselder puree gemaakt en dat was inderdaad lekker. Was deze groente eigenlijk totaal vergeten. Ga dit zeker eens maken, ziet er goed uit. Eet je er nog een slaatje bij om een volledige maaltijd te hebben ? Vraag me af of enkel dit niet wat weinig is.
    Hartelijke groetjes
    Veerle

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Veerle,
      Het gerecht heb ik een bijgerecht genoemd, zo zie ik dat ook. De schaal gebakken aardappels heb ik vervangen door een schaal gebakken knolselderij. Hier eet ik dan nog (groene) groenten bij inderdaad! En ook nog wel een stukje vlees ;-) Met fruit toe een mooi Gok-uurtje!

      Verwijderen
  3. Een vergeten groente, zeker geen reden om het terug te brengen in het menu. Dank je!

    BeantwoordenVerwijderen