20 oktober 2015

Whiskysaus, mosterdsaus en kruidensaus

Van links naar rechts: kruidensaus, whiskysaus, mosterdsaus
Onderstaand vind je drie recepten voor eenvoudige koude sausjes. Lekker bij een stukje vlees, door de sla of natuurlijk bij de gourmet!

Whiskysaus:
50 gram Griekse yoghurt
50 gram mayonaise
40 gram ketchup
snuf zout
snuf witte peper
snuf paprikapoeder
1 tl whisky


Mosterdsaus:
50 gram Griekse yoghurt
50 gram mayonaise
30 gram grove pittige mosterd
snuf zout

Kruidensaus:
50 gram Griekse yoghurt
50 gram mayonaise
¼ tl basilicum
¼ tl selderij
¼ tl kervel
¼ tl korianderblad
¼ tl bieslook
¼ tl citroensap
⅛ tl witte peper
⅛ tl zout
3 druppels vloeibare stevia

Bereiding
Meng de ingrediƫnten van het sausje goed door elkaar.
Voor de kruidensaus gebruikte ik gedroogde kruiden. Met verse kruiden is het natuurlijk zeker zo lekker! Je kunt ook kruiden toevoegen of weglaten...

1 opmerking: