12 december 2015

Pesto van spinazie, walnoten en feta

Denk jij bij pesto alleen aan basilicum en pijnboompitten? Dan wordt het hoog tijd om je horizon te verbreden! Er zijn namelijk veel meer bladgroenten, kaassoorten en noten waar je heerlijke pesto's mee kunt maken.
Persoonlijk ben ik een echte pesto-fan. Eenvoudige hapjes als een plak komkommer of een blokje kaas krijgen ineens een bijzondere smaak wanneer je er een likje pesto op smeert. Gebakken champignons met een schepje pesto worden van gewoon ineens bijzonder...

Waar gebruik jij pesto bij of in?


Ingrediënten:
75 gram spinazie
50 gram walnoten
50 gram feta
60 gram olijfolie
1 tl citroensap
2 teentjes knoflook
1 tl zout
½-1 tl peper

Bereiding:
Rooster de walnoten en laat ze afkoelen. Maal daarna in een keukenmachine alle ingrediënten tot een gladde pesto.

2 opmerkingen:

  1. Pesto is ook lekker door de spaghetti of macaroni of zomaar onder een plakje kaas op je brood. Ik ga deze pesto eens proberen. Ziet er lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me heerlijk, ga ik zeker een keertje maken!

    BeantwoordenVerwijderen