30 januari 2016

Roomkaassmeerdip - variatie 1

Heerlijke smeerdip van roomkaas, gebaseerd op HEKSENKAAS®Tja, wanneer ik dan een flinke bakje roomkaas-smeerdip heb gemaakt, dat gaat het bij mij kriebelen. Wat zou ik daar nog meer mee kunnen doen. Zou ik extra ingrediënten kunnen toevoegen? En welke ingrediënten zouden dan lekker zijn?
Ik kon het dus niet laten en ging opnieuw experimenteren. Ik ontdekte zo twee nieuwe variaties.
Vandaag deel ik het recept van de variant met zongedroogde tomaten en olijven. Deze dip heeft een uitgesproken, pittige smaak die je zeker zult waarderen als je van olijven houdt!

Ingrediënten:

zelfgemaakte roomkaas-smeerdip
30 gram zongedroogde tomaatjes
50 gram Kalamata olijven
2 tenen knoflook
10 gram verse basilicum

Bereiding:

Laat de tomaten goed uitlekken en snijd ze in grove stukken. Halveer de olijven.
Snijd de knoflook in plakjes en voeg alles - ook de basilicum - toe aan de smeerdip.
Maal nu alles tot er een gladde substantie is ontstaan.
Door de kleur van de olijven zal deze dip bijna paars van kleur worden.

Deze staafmixer doet alles wat ik wil...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen