23 maart 2016

Antipasti

Misschien heb je het wel eens zien staan op een menukaart bij een Italiaans restaurant: antipasti.
Maar wat is dat eigenlijk?
Een antipasto (meervoud: antipasti) is een Italiaans aperitiefhapje dat traditioneel voor het avondmaal geserveerd wordt. Antipasti betekent letterlijk 'voor de maaltijd'. Een voorgerecht dus. En wat voor één!

Heb je geen tijd of zin om een uitgebreid paasdiner voor te bereiden maar wil je wel wat lekkers op tafel zetten? Dan is antipasti als voorgerecht wellicht iets voor jou!



Eigenlijk kun je bij antipasti alles serveren wat je lekker vindt. Ik koos voor enkele speciale hammen, gegrilde groenten, pesto en tapenade met olijven.
Maar ook verschillende kaassoorten, noten, vruchten en stokbrood passen prima op een serveerplank met antipasti.

Wanneer je eenmaal bedacht hebt welke hapjes je wilt serveren, hoeft het bereiden van zo'n plank vol heerlijkheden niet heel veel tijd en energie meer te kosten. Wil je het simpel houden, dan kun je alle ingrediënten kant en klaar kopen. Natuurlijk kun je ook zelf de keuken in en enkele hapjes maken. Voor elk wat wils dus!

Tip: Ben je een fan geworden van deze plank vol lekkernijen? Er is een groot aantal kookboeken met heerlijke recepten voor antipasti.

2 opmerkingen: