02 juli 2016

Crumble van roodfruit en havermout

Voor Euronics Barneveld bedacht ik een aantal recepten voor de airfryer. Ik gebruikte de Montana Master Fryer XL. Zie de advertentie onder in dit bericht voor een leuke aanbieding! 

Een traditionele crumble wordt gemaakt van fruit met daarop een laag van witte bloem, boter en suiker. Die laatste drie ingrediënten 'kruimel' je door elkaar en na het bakken heb je dan een crumble.
Maar ja, die heerlijke kruimelige toplaag maakt het gerecht direct erg ongezond.
Gelukkig zijn er volop alternatieven te verzinnen. Voor deze crumble gebruikte ik havermout en pitten, gemengd met kokosolie en honing.



Roodfruit is heerlijk, maar kostbaar. Als diepvriesfruit is het een heel stukje voordeliger, en ik gebruikte dus voor dit gerecht dan ook diepvriesfruit.
Doe het een uur voordat je met de bereiding begint vast in de schaaltjes, dan kan het vast licht ontdooien.

De crumble is heerlijk als dessert maar ook zeer smakelijk als ontbijt!

Ingrediënten voor 2 personen:
250 gram roodfruit
35 gram kokosolie
50 gram grove havermout
25 gram pompoenpitten
25 gram zonnebloempitten
1 el honing of FiberSirup/Steviala Sweet Bee

Bereiding:
Verdeel het fruit in twee ovenvaste schaaltjes. Verwarm in een pannetje de kokosolie met de honing en roer hier de havermout en de pitten doorheen. Meng dit goed en schep het op het fruit.
Zet de schaaltjes in de airfryer en bak ze 25 minuten op 160 °C.
Wanneer je vers fruit gebruikt is 20 minuten voldoende.

Serveer de warme crumble's met een lepel mascarpone, crème fraîche of geklopte slagroom en .... smullen maar!

Tip: Heb je een royale maaltijd gehad? Verdeel de ingrediënten dan over vier schaaltjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen