09 september 2016

Salade van rucola, watermeloen en feta

Met deze verfrissende salade houd je het zomergevoel nog even vast.
Lekker bij de BBQ of gewoon bij een stuk gebraden kip of vlees.

Ingrediƫnten voor 4 personen:
40 gram olijfolie
15 gram muntblaadjes
1 tl citroensap
peper en zout
100 gram feta
½ kleine watermeloen


Bereiding:
Maak met een staafmixer een muntolie van de olijfolie, munt, citroensap en peper en zout.
Verwijder de schil van de watermeloen en snijd blokjes van het vruchtvlees. Verwerk in de salade ongeveer 750 gram blokjes watermeloen.
Doe de blokjes watermeloen in een grote doorzichtige schaal en meng ze voorzichtig met de rucola. Verdeel nu de muntolie over de salade. Verkruimel als laatste de feta over de salade.

Tip: Verdeel vlak voordat je de salade serveert een mespuntje zeezout over de salade. De zoute korrels zullen het zoete van de meloen extra versterken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten