Speklappen uit de airfryer

Geen gespetter op je aanrecht en toch heerlijke krokant gebakken speklapjes.
Ik gebruikte als marinade voor de speklapjes een olie van Smaakmakkers, namelijk de Honey Pepper Parade. Natuurlijk kun je ook zelf een smakelijke olie maken.

Ingrediënten:
1 speklap zonder zwoerd
1 el marinade (olie met kruiden)

Bereiding:
Halveer de speklap. Bestrijk de helften goed met de marinade en laat het nog een kwartiertje intrekken. Bak het vlees vervolgens 15 minuten op 180° in de airfryer.
Houd bij dunne speklappen een wat kortere bereidingstijd aan.

Voor Euronics Barneveld bedacht ik een aantal recepten voor de airfryer. Ik gebruikte de Montana Master Fryer XL. 

Reacties

  1. Het ziet er zeker erg smakelijk uit en vooral geen spetters, wat een weelde!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Uitgeprobeerd en ging prima, met dien verstande dat je wel wat minder kruiden moet gebruiken dan bij normaal bakken en m'n huis stond vol rook @philips. Is dat te voorkomen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oei, dat is niet de bedoeling. Per aifryer wisselt het hoe dicht het grillelement op het vlees zit. Sommige kruiden kunnen natuurlijk ook verbranden.
      Misschien volgende keer iets langer doen en minder heet?

      Verwijderen
    2. Ja, de inhoud van een glaasje water op de bodem van je Airfryer!🈶️

      Verwijderen
    3. Speklappen spetteren vet tegen het verwarmingselement, en die zit aan de bovenkant, water onderin helpt daar niet.

      Verwijderen
  4. Ziet er heerlijk uit zo ook even proberen krijg er zo een trek in thnx

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten