04 februari 2017

Worteldip

Worteldip van winterwortel en roomkaasDe winterwortels zijn nu volop overal verkrijgbaar, ze zijn goedkoop, gezond en voedzaam. Winterwortels koop je vaak per kilo, maar voor ons tweetjes is dat teveel voor één maaltijd. Natuurlijk kun je het gewoon in twee keer opeten, maar ik vind het altijd een uitdaging om dan iets leuks te maken van het restant.
Onlangs raspte ik een heel kilo in de keukenmachine voor een worteltaart, maar ik hield nog aardig wat over. Ik inspecteerde de koelkast, dacht even na en maakte.... een worteldip!

Ingrediënten:

300 gram geraspte winterwortel
100 gram roomkaas
2 tl curry madras van Original Spices
1 el citroensap
2 el olijfolie
¼ tl zout
peper

Worteldip van winterwortel en roomkaas

Bereiding:


Vermaal alle ingrediënten in een keukenmachine tot een worteldip. Draai niet te lang, de dip hoeft niet helemaal glad te worden maar zal structuur houden omdat de wortel rauw is!
Lekker bij rauwkost of als bijgerecht bij bijvoorbeeld tortilla's.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten