18 maart 2017

Salade van witte kool, wortel, rozijnen en cashewnoten

Wat scheen het zonnetje afgelopen week weer heerlijk! Het rook alweer naar het voorjaar en ik heb intens kunnen genieten van de warme zonnestralen. Daar waren we aan toe!
Een aantal fanatieke BBQ'ers hebben zelfs de BBQ weer aangestoken. Geef ze eens ongelijk...

Deze witte kool salade is een heerlijke aanvulling bij een BBQ, maar ook prima als maaltijdsalade te serveren of bij een hamburger met friet.
Bereid de salade het liefst een dag voordat je hem serveert. Door het zuur in de saus zullen de kool, de wortel en de cashewnoten wat zachter worden, wat de structuur van de salade ten goede komt. Wil je de nootjes juist krokant? Voeg deze dan toe vlak voordat je de salade serveert.





Ingrediënten:

½  witte kool (350 gram gesneden)
2  kleine winterwortels (150 gram gesneden)
100 gram slasaus
150 gram gezouten cashewnoten
125 gram rozijnen
peper/zout

Bereiding:

Maak dunne repen van de witte kool en doe ze in een grote saladeschaal.
Draai in een spiraalsnijder zoveel winterwortel dat je 150 gram overhoudt. Snijdt de repen in kleine stukjes. Schep de wortel bij de gesneden witte kool. Je kunt de kool en/of winterwortel natuurlijk ook voorgesneden kopen.
Spoel de rozijnen af en laat ze goed uitlekken. Voeg ze nu, samen met de cashewnoten toe aan de salade. Schenk de slasaus over de salade en schep alles goed door elkaar. Breng de salade verder op smaak met peper en zout.
Serveer voor de liefhebbers extra slasaus naast de salade.

4 opmerkingen:

  1. Heerlijk koolsalade, een mooi recept Martine. Wij houden er wel van en het staat, zeker in de winter, bij ons elke week op het menu. Soms meng ik door de witte kool ook wel rode kool, je bent echt verzekert van veel vitaminen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zelf ben ik ook dol op deze salade! Het zoetje van de rozijnen vind ik erg lekker. Zomers neem ik hem soms mee en eten we hem onderweg. De kool is stevig waardoor de salade niet snel verlept zoals een groene salade dat doet.

      Verwijderen
  2. Ik heb een beetje gehusseld met de ingrediënten, geblancheerde spitskool, rode paprika, rozijn en abrikoos. Zonder de nootjes en wortel. Was ook heerlijk. Dank voor de inspiratie.

    BeantwoordenVerwijderen