22 april 2017

Kaas-MiM koolhydraatarm

Ken je de term MiM al? Er zijn verschillende 'vertalingen' voor, waaronder 'Muffin in a Mug' (Muffin in een Mok), maar ook 'Muffin in a Minute' (Muffin in een Minuut).
Een MiM is dus een muffin die je in een hele korte tijd in een mok bereidt.
Dat de muffin zo snel klaar is, komt omdat je hem in de magnetron 'bakt'. Wil je liever geen magnetron gebruiken? Dan kan de muffin natuurlijk ook gewoon in een oven worden gebakken!

Wanneer je kaas in een gerecht gebruikt, zal de smaak direct een stuk verbeteren wanneer je  voor goede kaas kiest. Er is  voor weinig geld al kaas te koop, maar de smaken van deze kaas zullen achterblijven op de kwaliteitskaas en dat proef je altijd terug in je gerecht.
De kaas die ik voor deze MiM gebruikte kwam van www.delekkerstekaas.nl, mijn favoriete online kaasshop. Ze verkopen naast heel veel soorten lekkere kaas ook nog leuke kaas-tools en cadeaupakketten. Ideaal voor een verjaardag of om jezelf eens te verwennen!




Ingrediënten voor 1 MiM:

3 el amandelmeel
1 el haverzemelen
1 ei
2 el slagroom
1/2 tl bakpoeder
25 gram Goudse overjarige kaas
1/2 tl paprikapoeder
peper en zout

Bereiding:

Doe de amandelmeel, haverzemelen, bakpoeder en paprikapoeder in een mok. Voeg peper en zout naar smaak toe. Snijd de kaas in hele kleine blokjes en schep alles goed door elkaar.
Voeg nu de slagroom en het ei toe en roer tot het een glad mengsel is geworden. De kaas blijft natuurlijk zichtbaar...

'Bak' de MiM nu 2,5 minuut op 700 watt in de magnetron. Wacht minimaal een minuut voordat je hem uit de magnetron haalt. Als de MiM niet helemaal los in de mok zit, kun je de rand met een scherp mes even losmaken.
Haal de MiM nu voorzichtig uit de mok. De MiM is zowel warm als koud lekker!

Tip: Wil je wat een wat minder muffin-resultaat maar wat meer brood? Gebruik dan twee eetlepels haverzemelen en twee eetlepels amandelmeel. De muffin wordt dan iets droger en steviger van structuur.


15 opmerkingen:

  1. Tot nu toe was ik niet zo weg van de MIM maar deze is echt super lekker, een blijvertje voor mij

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Martine. Doe je bij een MIM de mok invetten voordat ie in de magnetron gaat?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee dat doe ik zelf niet. Ik maak zo nodig het randje een beetje los. Mijn mokken zijn erg glad, soms kan invetten misschien wel verstandig zijn!

      Verwijderen
    2. dank je wel! groetjes Laadida

      Verwijderen
  3. Kun je het amandelmeel vervangen door volkorenmeel?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat kan. De MiM is dan natuurlijk niet meer koolhydraatarm!

      Verwijderen
  4. Dit klinkt erg lekker, hoeveel kh zit erin?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij 'grip op koolhydraten' tel ik niet. Alle ingrediënten staan op de groene lijst, dus het is goed :-)

      Verwijderen
  5. Ik heb geen magnetron, wel een steamer en gewone oven. Hoelang en op hoeveel graden?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zelf heb ik hem nog niet in de oven gemaakt. Ik zou het proberen om de MiM 15 minuten op 179-180 graden te bakken. Daarna even testen... Succes!

      Verwijderen
  6. Wat een leuk en gemakkelijk recept! Zojuist gemaakt en straks hebben wij een heerlijke lunch :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lekker recept Martin. Doe sinds 2003 kh arm. Maar heb een favoriet erbij dank

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh wat leuk zeg dat de MiM zo in de smaak valt! Dank voor het compliment!

      Verwijderen