31 augustus 2017

De keuken van Martine is geopend!

Dinsdagavond sloten manlief en ik mijn 'blogvakantie' af onder het genot van een tafel vol heerlijke tapas en een glaasje sangria. Geen verkeerde manier en we hebben er ook echt van kunnen genieten.

In de zomervakantie laat ik me af en toe verleiden tot het eten of drinken van iets met véél koolhydraten. Dit kan binnen 'Grip op Koolhydraten' ook prima, maar ik heb nu eenmaal een bijzonder lijf. Wanneer ik op een dag aanzienlijk meer koolhydraten binnenkrijg, houd ik direct onevenredig veel vocht vast. Een croissantje in de ochtend (in een koolhydratenuurtje in balans!) en sangria bij het avondeten leveren mij direct twee liter vocht op. En geloof me, ik heb echt geen twee liter sangria gedronken!

Begin augustus hield ik door oververmoeidheid in combinatie met wat extra koolhydraten zomaar een paar liter vocht vast en belandde ik zelfs op de eerste hulp. De extra plaspillen deden hun werk, maar die wil ik natuurlijk niet blijvend hoeven te gebruiken. Ik ben dus weer heel blij dat ik door 'Grip op Koolhydraten' ontdekt heb dat deze vochtexplosies niet door warmte en zout komen, maar door te veel koolhydraten.
Houd jij vocht vast en eet je meerdere keren op een dag koolhydraten? Laat ze eens een paar dagen achterwege en test het zelf!


De 'vakantie' is dus nu voorbij, het gewone dagelijkse leven begint weer. Eigenlijk ook best fijn, vinden jullie ook niet? Vakantie is alleen maar vakantie als je normaliter verplichtingen hebt. 😀

Op mijn blog zullen jullie dus weer regelmatig nieuwe recepten aantreffen, de eerste ideeën ben ik al aan het uitwerken. Lezen jullie weer mee?
Een reactie op een blogbericht (hier of op Facebook) vind ik ook altijd erg leuk.

Tot spreeks!
Martine6 opmerkingen:

 1. Fijn dat het weer beter met je gaat. Succes met je erg fijne kook blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je keuken weer geopend is!
  Hoop dat je een leuke vakantie hebt gehad. Bizar zeg, dat kh zoveel invloed hebben op vocht vasthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nooit geweten dat koolhydraten dat konden veroorzaken. Gelukkig gaat het nu weer beter met je! Mijn dochter eet kha maar ik moet juist kh eten van de dieëtiste. Vind het dus erg moeilijk om hier een evenwicht in te vinden omdat ik ook wil afvallen. Zie je blogs weer graag tegemoet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, koolhydraten eten als je wilt afvallen is in mijn ogen achterhaald en niet verstandig als je wilt afvallen. In 'diëtistenland' zijn hier dus verschillende meningen over. Je zou bij jou in de buurt een GOK-diëtiste kunnen zoeken als het niet lukt om af te vallen.
   Het is mij levenslang niet gelukt om met veel koolhydraten af te vallen, en sinds ik koolhydraatbeperkt eet ben ik al drie jaar opgewicht!

   Verwijderen