Omelet(repen) met champignons

Een omelet kun je natuurlijk prima in een pan bakken, maar deze repen bakte ik in een bakvorm in de oven. Handig voor bij een buffet, voor onderweg en ook leuk voor kinderen.
Neem je deze omeletrepen mee naar school of naar je werk? Vries ze dan in en stop 's morgens een goed ingepakte, bevroren reep in je tas... Rond lunchtijd is de reep ontdooid!


Ingrediënten:

4 eieren
250 gram champignons
1/4 tl sambal
1 tl sojasaus
100 gram kleine hamblokjes
2 el olijfolie

1 teen knoflook gesnipperd
versgemalen peper
zout



Bereiding:


Halveer de champignons en snijd ze in plakjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook een minuutje op halfhoog vuur. Voeg nu de champignons  toe en bak deze ongeveer vijf minuten. Roer de laatste minuut de hamblokjes erdoor.
Laat het mengsel minstens vijf minuten afkoelen.

Klop in een mengkom de eieren los met de sambal en sojasaus. Voeg naar wens nog peper en zout toe.
Schep het afgekoelde champignonmengsel door het ei en roer alles goed door elkaar. Vul de bakvorm, maar maak de openingen niet te vol want het zal nog wat rijzen.

Bak de omeletrepen op 180°C in een voorverwarmde oven ongeveer 20 minuten. Wanneer je er één grote omelet van maakt zal het wat meer tijd nodig hebben.


Reacties

  1. Martine, dit ziet er weer simpel en lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt maar weer voor je inspiratie! Was vandaag vrij en mooi tijd om een gehaktbrood én een quiche te maken om mee te nemen naar m’n werk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Graag gedaan hoor! Ik zou nog zoveel leuks weten om te maken, maar heb er helaas de energie niet voor... Ik bedenk het soms 's nachts, hoe maf is dat :D

      Verwijderen

Een reactie posten