25 november 2017

Carbonara-quiche met prei

Prei-carbonara-quiche
Op het recept van 'Prei carbonara' heb ik veel leuke, positieve reacties gehad. Een recept met spek, room en kaas, dat valt bij veel mensen natuurlijk wel in de smaak 😍
Omdat ik zelf ook dol ben op deze ingrediënten, besloot ik deze ingrediënten in een 'quiche' te verwerken. Ik vries de quiche na het bakken in en ontdooi iedere keer een stuk. Lekker makkelijk!




Ingrediënten voor 4 tot 6 personen:

800 gram fijngesneden en gewassen prei
5 eieren
125 gram (biologische) spekblokjes
125 gram geraspte pittige kaas
200 gram roomkaas
75 gram crème fraîche
2 tenen knoflook gesnipperd
Peper
Zout


Bereiding:

Bak in een flinke koekenpan of braadpan de spekjes zonder boter in ongeveer 5-10 minuten knapperig. Bak de laatste minuut de gesnipperde knoflook mee. Voeg nu de prei toe en bak deze in ongeveer 10 minuten zacht en gaar. De prei moet flink geslonken zijn!
Voeg nu de crème fraîche toe en roer alles goed door.

Klop in een mixerkom de eieren met de roomkaas schuimig en luchtig. Voeg wat zout en een flinke snuf versgemalen peper toe. Schep als laatste de geraspte kaas erdoor.

Stort de prei in een quichevorm of ovenschaal en verdeel het eimengsel er voorzichtig over zodat het vocht er goed tussen kan en de kaas mooi verdeeld is over de schaal.

Bak de quiche nu in 30-35 minuten op 180°C goudbruin.

9 opmerkingen:

  1. Wat een makkelijk en lekker receptje, Martine. Dat gaan we zeker maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reacties
    1. Lekker! Ik hoor graag of het in de smaak is gevallen.

      Verwijderen
  3. Vanmiddag de quiche gemaakt en het was echt heerlijk!!!
    Alleen had ik geen spekjes, maar champignons in blokjes gebakken met iets zout en peper.
    Lekker om nog vaker te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. alles in huis , dus dit ga ik eens proberen te maken Sietske AE

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Was lekker, dus vandaag ga ik hem weer maken. Sietske

    BeantwoordenVerwijderen