27 februari 2018

Foodbloggers: Domaine Malpas kookt

In het eerste halfjaar van 2018 stel ik iedere maand een mede-foodblogger aan jullie voor. Deze maand zijn het er eigenlijk twee: Boor en Bart!
Zij bloggen beiden op hun foodblog 'Domaine Malpas kookt'

Zij schrijven:
"Ha, welkom op onze kook recepten site.
Wij zijn Boor en Bart de eigenaren van Domaine Malpas,
een kleinschalig vakantieverblijf in de Aveyron, Zuid Frankrijk.

Bij ons kun je sinds 2014 vakantie vieren in een luxe lodgetent of een gîte.
Om die vakantie nog aangenamer te maken hebben wij twee keer in de week een Table d’hôtes.
Dat wil zeggen dat onze gasten aankunnen schuiven aan “onze” eettafel,
waar Boor een 4 gangen maaltijd serveert."

Zocht je nog een vakantiebestemming? Dan heb je die nu misschien ook gevonden. 😁
Ik mag met jullie hun recept van een heerlijke groenteschotel delen!

Groenteschotel:

Ingrediënten:

500 gram broccoli
1 ui
snuf knoflook poeder
100 gram trostomaatjes
150 gram parmezaan
100 ml crème fraîche
80 gram zwarte olijven zonder pit
peper & zout
tijm 2 takjes
rozemarijn 2 takjes
scheut olijfolie om de ovenschaal mee in te vetten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Zet ruim water op in een pan.
Snijd de broccoli in wat kleinere stukjes. Doe hem even een minuut of 3 in het kokend water en laat hem goed uitlekken.
Snijd de ui in dunne ringen en de trostomaatjes doormidden.

Vet de ovenschaal in met olijfolie leg daarop de broccoli.
Daartussen de zwarte olijven en de tomaatjes. Op de broccoli leg je de uienringen.
Meng nu de crème fraîche met het knoflookpoeder, peper en zout. Snijd de rozemarijn en tijm in kleine stukjes en verdeel die over de schaal.

Nu schep je de crème fraîche over de broccoli, gebruik desnoods een spaan om hem een beetje uit te smeren. Rasp de parmezaan en verdeel die over de broccoli.
Schuif de ovenschaal in de oven en laat hem een minuut of 30 erin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten